De Cromvoirtse Fanfare is een enthousiaste vereniging die ruim 50 jaar (1964) bestaat. Met haar ruim 70 leden verdeeld over het fanfare orkest, slagwerk groep, leerlingen slagwerkgroep en luchtorkest ligt er een gezonde basis om de continuïteit te borgen en het muzikale niveau verder door te ontwikkelen. De fanfare staat onder leiding van Ralf Jacobs. We hebben onze eigen opleiding met gekwalificeerde leraren. Door te beschikken over een luchtorkest en een leerlingenslagwerkgroep kunnen de muzikanten in opleiding al zeer snel starten met samenspel wat een stimulerende en motiverende werking heeft. Het luchtorkest staat onder leiding van Theo Vorstenbosch en de slagwerkgroepen onder leiding van Paul Schepers. Enkele jaren geleden heeft onze slagwerkgroep de eerste prijs op het NK in Dronten behaald in de tweede divisie.

De verschillende onderdelen van het orkest hebben met regelmaat publieke optredens en uitwisselingen.

Het streven is om jaarlijks een hoogtepunt in het programma op te nemen. Zo is enkele jaren geleden door de Cromvoirtse Fanfare het IJzerenman concert voor de eerste keer georganiseerd. Inmiddels is deze activiteit uitgegroeid tot een groots evenement, georganiseerd door stichting IJzerenman evenementen, waarbij ook andere orkesten uit de regio de gelegenheid krijgen om vanaf een drijvend podium vele duizenden bezoekers te vermaken. De fanfare komt uit in de derde afdeling. Onze ambitie is niet om door te groeien naar een hogere afdeling maar binnen deze afdeling op goed niveau te presteren.

Hier het verhaal van de geschiedenis van de Cromvoirtse Fanfare. Geschreven door Bram Coppens.